Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Kusursuz Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kanlıca mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Mükemmel Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce yıkayalım, 20 dk. ön pişirme için haşlayalım. Süzüp bir kenarda bekletelim.
- Diğer tarafta 1 adet soğanı piyazlık doğrayalım zentinyağı eklediğimiz tavada sotelemeye başlayalım iki diş sarımsağı doğrayarak ek edelim.
- Hafif pembeleşince tereyağını eritelim bir iki kez daha karıştıralım.
- Üzerine haşladığımız mantarları ekleyelim 5-6 dk kadar orta karıştırarak kavuralım. Nefis mantar kavurmamız hazır🍄🍄🍄 Afiyet olsun 🤤🤤🤤
Not:Mantarlarınız büyükse doğrayarak pişirin,. Ben mantarları kendim topladığım için salamuradan küçükleri ayırıp hazırladım🙂.
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Şahane Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










