El Açması Muska Böreği

El Açması Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un
Açmak için;
- Nişasta
Arası için;
- Sıvı yağ
İç harcı için
- Yarım demet maydanoz
- Lor peyniri ve kaşar peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
El Açması Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz ve en son unu denetimli bir biçimde ekliyoruz .
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz, düzgünce yoğurup bezelere ayırıyoruz ,bezelerin üzerini kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Maydanozları ünce ince doğrayıp lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
- Bezeleri evvel nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz, sonra üzerine bol bol nişasta döküp öteki bir bezeyi de birebir büyüklükte açıp üzerine koyalım ve ikisini birlikte açıyoruz.
- Yeteri kadar açtıktan sonra üzerine yağ sürüp üç parmak genişliğinde şerit halinde kesip üzerine harcı koyup muska biçiminde sarıyoruz .
- Tüm bezeler bitene kadar devam ediyoruz en son yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerine sürüyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
El Açması Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


