El Açması Muska Böreği

El Açması Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

Açmak için;

  • Nişasta

Arası için;

  • Sıvı yağ

İç harcı için

  • Yarım demet maydanoz
  • Lor peyniri ve kaşar peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

El Açması Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz ve en son unu denetimli bir biçimde ekliyoruz .
  2. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz, düzgünce yoğurup bezelere ayırıyoruz ,bezelerin üzerini kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Maydanozları ünce ince doğrayıp lor peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
  4. Bezeleri evvel nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz, sonra üzerine bol bol nişasta döküp öteki bir bezeyi de birebir büyüklükte açıp üzerine koyalım ve ikisini birlikte açıyoruz.
  5. Yeteri kadar açtıktan sonra üzerine yağ sürüp üç parmak genişliğinde şerit halinde kesip üzerine harcı koyup muska biçiminde sarıyoruz .
  6. Tüm bezeler bitene kadar devam ediyoruz en son yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerine sürüyoruz.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

El Açması Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bolonez Soslu Makarna
Portakallı Cevizli Islak Kek
Biber Salçası
Kaşarlı Mantar (Videolu)
Portakallı Kakaolu Kek (İki Muhteşem Lezzetin Buluşması İle Ortaya Çıkan Lezzet Bombası)
Ramazan Pidesi Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet