Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ sarımsak( yeşil yerleri )
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Piyaz için;

  • Maydanoz
  • Kuru soğan (beyaz olan)
  • Tuz
  • Sumak
  • Limon

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşillikleri temizleyip sirkeli suda yıkalım.
  2. Tepsiye etimizi alalım.
  3. Maydanozu blender da çekelim.
  4. Sarımsağı, domatesi, biberi de çekip tepsiye ekleyelim.
  5. Salça ve baharatlarıda ekleyelim.
  6. Hepsini güzelce karıştıralım, fırına yollayım.
  7. Piyaz için; maydanozu soğanı doğrayıp üzerine sumak ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Afiyet olsun.

Not:Un tuz ve su karışımdan bir hamurla servis tabağı büyüklüğünde açıp iç harcı ekleyerek fırına verebilirsiniz 🙏🙏😍🥰

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Kalpli Ayıcık Kurabiye
Lazanya
Etli Pide / Kaşarlı Pide
Glutensiz Yulaf Ezmeli Poğaça
Ramazanda Sahur İçin Buzlukta Tahinli Cevizli Çörek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |