Kalpli Ayıcık Kurabiye

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin yahut tereyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (küçük boy)
  • 1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
  • 3 buçuk-4 su bardağı kadar un
  • Kurutulmuş portakal kabuğu tozu (olmasada olur)
  • Mavi besin boyası

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki gereçleri un ve kabartma tozu hariç yeterlice karıştıralım.
  2. İyice kıvam alan bu karışıma azar azar unu ve kabartma tozunu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim. (streç çekip yarım saat buzdolabında dinlendirelim).
  3. Daha sonra hamurdan portakal kadar bir modül alıp içine mavi besin boyası damlatalım.
  4. Merdane ile hamuru çok inceltmeden açıp kalıplar ile hal verelim.
  5. 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Başında bekleyin çok çabuk pişiyor! 🥰🥰🥰.

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Kuru Fasülye
Fırın Sütlaç
Islak Kek
Patlıcanlı Tavuk
Kayseri Mantısı
Portakallı Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |