Pizza Tarifi (Part2)

Pizza Tanımı (Part2) İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı (200ml) un
  • 1 paket toz maya
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Mantar
  • Yeşil biber
  • Mısır
  • Domates (minik küp küp doğranmış)

Pizza Tanımı (Part2) Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz formunda açalım. ➰
  2. Unun ortasına toz maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. ➰
  3. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim. ➰ toparlanan hamurumuzun üzerini streç sinema örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım. ➰
  4. Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım. ➰ elimizle yeniden toparlayıp havasını aldıktan sonra 4 modüle bölelim. ➰ kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. ➰
  5. Açtığımız hamuru tepsiye almadan evvel boyutu uygun mu diye denetim edelim. ➰
  6. Açtığımız hamuru pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye alalım ve elimizle etrafını düzeltelim. ➰ bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylece hamur pişerken kabarmayacaktır. ➰
  7. Tepsiyi evvelce ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim. ➰
  8. Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım. ➰
  9. Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine çokça sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha hoş kızaracaktır. ➰ domates sosunun üzerine çokça kaşar peyniri rendesini koyalım. ➰
  10. Üzerine tercihe nazaran sucuk, domates, mantar, biber ve mısır tanelerini ekleyelim. ➰ son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim.
  11. 200 derece fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım. ➰ Üzeri güzelce kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartalım. ➰✔️ şimdiden afiyet olsun :)) 😋😋

Pizza Tanımı (Part2) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
En Kolay Tavuk Paça Çorbası
Mini Meyveli Tart
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Usulü Harika Umaç Tarifi
Özbek Pilavı (Muhteşem)
Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla)
Hdabla | © 2025 |