Bol Soslu Pasta

Bol Soslu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- ️4 adet yumurta
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- ️1 paket vanilya
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 su bardağı un
Islatmak için;
- ️2 su bardağı soğuk süt
Krema için;
- ️1 litre süt
- ️3 yemek kaşığı un
- ️2 yemek kaşığı nişasta
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- ️1 paket vanilya
- ️1 paket kremşanti
Bol Soslu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpacağım.
- Kalan materyalleri ekleyip çarptıktan sonra yağladığımız borcam ya da tepsiye alıp evvelce ısınmış 180 derecede fırında 15 dk pişmeye bırakalım.
- Krema için vanilya ve kremşanti hariç öbür materyalleri kıvam alana kadar pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
- Üzerine temas edecek halde streç kapatıp soğumaya bırakalım.
- Sıcağı çıkan kekimizi sütle ıslatalım. Soğuyan kremayı üzerine dökelim.
- Bolca hindistan cevizi serpip dilediğiniz halde süsleme yapabilirsiniz.Deneyecek olanlara afiyet olsun. ❤️.
Bol Soslu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



