İç Pilav

İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçi yarım saat evvelce sıcak su ile ıslayalım.
- Kuş üzümünü de evvelce sıcak suyla ıslayalım.
- Pilav tenceresine 1 adet yemeklik doğradığımız soğanı ve 2 yemek kaşığı tereyağını alalım pembeleştirmeye başlayalım.
- Ardından fıstığı ekleyelim orta ateşte kavurmaya devam edelim.
- Önceden ısladığımız pirinçi yıkayıp süzelim kavrulan soğana ek edelim kuş üzümünü süzüp suyunu sıkalım tencereye ekleyelim.
- 2-3dk bu biçimde kavuralım.
- Baharatları ve tuzunu ek edelim üzerine son olarak 2 su bardağı kaynar su ekleyip karıştıralım.
- Kaynamaya başladığında kısık ateşe alalım pilav suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra karıştırıp havalandıralım yarım saat dinlendirelim.
- İç pilavımızı servise sunalım.Afiyet olsun 🙋♀️🌸.
İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





