Bal Kabaklı Un Helvası

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak süt

Artan (kalan) kabak tatlısı için;

  • 1 kg balkabağı
  • 2-3 su bardağı toz şeker

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü ve şekeri alalım.
  2. Karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtalım.
  3. Artan (kalan) bal kabağı tatlılarını çatalla yahut el blenderı ile ezelim.
  4. Tencereye ekleyelim karıştıralım.
  5. Derin bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim.
  6. Yağ eridikten sonra unu ek edelim ve unun rengi dönünceye kadar daima karıştırarak kavuralım.
  7. Hazırladığımız bal kabaklı şerbeti unlu karışımın üzerine ekleyelim.
  8. Helva şerbeti çekip kıvam alana kadar daima karıştıralım.
  9. Helvamız istediğimiz kıvama geldiğinde ocağı kapatalım.
  10. Şekil verip servis edelim. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Çikolatalı Tartoletler
Tahin Pare Tarifi
Peynirli Dereotlu Poğaça
Yılbaşı Menüsü
Tart Kalıbında Tiramisu
Köri Soslu Palamut
Hdabla | © 2025 |