Bal Kabaklı Un Helvası

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı sıcak süt
Artan (kalan) kabak tatlısı için;
- 1 kg balkabağı
- 2-3 su bardağı toz şeker
Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü ve şekeri alalım.
- Karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Artan (kalan) bal kabağı tatlılarını çatalla yahut el blenderı ile ezelim.
- Tencereye ekleyelim karıştıralım.
- Derin bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim.
- Yağ eridikten sonra unu ek edelim ve unun rengi dönünceye kadar daima karıştırarak kavuralım.
- Hazırladığımız bal kabaklı şerbeti unlu karışımın üzerine ekleyelim.
- Helva şerbeti çekip kıvam alana kadar daima karıştıralım.
- Helvamız istediğimiz kıvama geldiğinde ocağı kapatalım.
- Şekil verip servis edelim. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
