Maraş Usulü Kuru Dolma

Maraş Metodu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet salatalık
  • 3 su bardağı sıcak su (400ml)
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Nane
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi

Maraş Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede, orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlıyoruz.
  2. Bu evrede patlıcanların üzerine bir kevgirle bastırırsanız her yerinin ıslanmasını sağlarsınız.
  3. Patlıcanlar haşlanmaya devam ederken biberleri ve salatalıkları da ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam ediyoruz.
  4. Ateşten aldıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
  5. Yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsakları zeytinyağında, soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  6. Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  7. Yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri katıp kavuruyoruz.
  8. Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve 1 su bardağı su ekliyoruz.
  9. Kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirip altını kapatıyoruz ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırıyoruz.
  10. Patlıcan ve biberleri harcımızla dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. (dikkat edilmesi gereken şu: harcı dolmaların üzerinde birer parmak boşluk kalacak halde, ağızlarını kapatarak dik bir biçimde sıkı sıkı diziyoruz. ).
  11. İç harcını hazırladığımız tencereye 2 su bardağı su bir tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisini koyup bu suyu dolmaların üzerine döküyoruz.
  12. Varsa üzerine tartı koyarak tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  13. Pişen dolmaların birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Maraş Yordamı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı İç Bakla
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
Bol Meyveli Yaş Pasta
Pratik 2 Malzemeli Kayısı Tatlısı
Üsküp Böreği
Nefis Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet