Balkabağı Pasta (Pandispanya)

Balkabağı Pasta (Pandispanya) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un (ununuza nazaran değişebilir)

Dış kaplaması için;

  • Şeker hamuru

Pastacı kreması;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı +1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı +1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Balkabağı Pasta (Pandispanya) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt,şeker,un,nisasta ve yumurta sarışını tencereye koyup ocağa alalım.
  2. Çırpma teli yardımı ile daima karıştıralım.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  4. 1-2 dakika bu formda karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakalım ve büsbütün soğuyuncada buzdolabına alalım.
  5. Buzdolabında en az 2 saat dinlendikten sonra da krem şantiyi ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar mikser yardımıyla düzgünce çırpalım.
  6. Daha sonra kremamız hazır pastamıza kullanabiliriz.
  7. Yumurta ve şekeri sıcak suyu da ekleyerek 6-7 dk yeterlice çırpıyoruz. Köpüksü beyaz bir kıvam olması gerekiyor.
  8. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da azar azar ekleyip spatula ile sönmeyecek halde alttan üste yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  9. Ben balkabağı formunu rahat yakalayabilmek ismine kek kalıbında iki farklı pandispanya olarak yaptım.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 165-170 derecede 20-25 dakikada pişiriyoruz.
  11. İlk 20 dk fırının kapağını açmıyoruz.
  12. Piştikten sonra da kapağı açık 3-4 dk durduktan sonra zıt çevirip çıkarıyoruz. Soğuduktan sonra katlarına ayırıyoruz.
  13. İlk katımızı koyduktan sonra süt ile ıslatıyoruz daha sonra kremamızı sıkıyoruz dilerseniz içerisine çikolata meyve modülleri da koyabilirsiniz daha sonra başka katımızı koyuyoruz bu formda pastamızı tamamladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  14. Sonra şeker hamurumuzla dış kaplamasını yapıyoruz.
    Not; balkabağı formunu kolay verebilmek ismine ben bu tanımı kek kalıbında yaptım. İki başka pandispanya yaptım bir adedine kakao koydum. Katları yaparken bir sırasını ya da iki sırasını kakaolu olmasını istediğim için bu halde yaptım ☺️.

Balkabağı Pasta (Pandispanya) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Anne Usulü Ev Baklavası Tam Ölçü (Videolu)
Labneli Köz Biber Mezesi
İşkembeli Nohut
Ceviz Kurabiye
Tavuk Göğsü Kızartması
Hdabla | © 2025 |