Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi

Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebili için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 tane vanilya(piştikten sonra)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (piştikten sonra)
Karamel sos;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Taban için;
- 1 paket burçak bisküvi
Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvi un haline getirilerek kaselere eşit paylaştırılır.
- Muhallebisi için süt, şeker,yumurta sarısı, un ve nişasta karıştırılarak pişirilir.
- Piştikten sonra tereyağ ve vanilya ek edilerek pürüzsüz olacak formda karıştırılır.
- Tam soğumadan kaselere paylaştırılır.
- Karamel sos için çelik tencereye şeker konulur ve kısık ateşte karıştırmadan tavayı sallayarak şekerin karamelize olması beklenir.
- Karıştırmanıza gerek yok, kısık ateşte olmasına dikkat edin şeker çabucak yanabilir.
- Şeker büsbütün eridikten sonra tereyağ eklenir.
- En son su,süt karıştırılır ve içine nişasta eklenerek şekerin üzerine dökülür.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp kâselere servis edilir.
📍bu ölçülerden toplam 9 kase çıktı.
Afiyet olsun 😋.
Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








