Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Elleri yağlamak için sıvı yağ
- Kızartmak için sıvı yağ
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
- Sonra un ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı hamur olacak.
- Tezgahı unlayıp merdane yardımıyla hamurumuzu açalım.
- Çok ince olmasın 1-2 cm kalınlığında olmalı.
- İster kalıpla isyerseniz bıçakla keselim.
- Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







