Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Elleri yağlamak için sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
  2. Sonra un ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı hamur olacak.
  3. Tezgahı unlayıp merdane yardımıyla hamurumuzu açalım.
  4. Çok ince olmasın 1-2 cm kalınlığında olmalı.
  5. İster kalıpla isyerseniz bıçakla keselim.
  6. Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Kaya Kurabiyesi
Tavuk Şiş
Browni (Islak) Kurabiye
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |