Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı su(100ml)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 zirveli tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı su bardağı un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu kaseye alalım ortasında çukur oluşturalım içine tereyağı,yumurta, maya, tuz, şeker ve suyu ekleyip güzelce yoğuralım fazla un eklemeye gerek yok gerekirse en fazla iki avuç ekleyin.
  2. Hamuru yoğurunca ortalama 70 gramlık 15 adet beze elde edin.
  3. Üzeri kapalı 10 dakika dinlendirin .
  4. Sonra hepsini elinizin yanıyla bastırın üzere açıp içine istediğimiz malzemeyi koyup tekrar elinizde bastırın .
  5. Üstüne yumurta sarısını sürüp çatalla çizik attıktan sonra üzeri kapalı 40 dakika mayalandırın.
  6. Daha sonra fırını 180 derece fırına verin ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra üzerini 5 dakika daha kapatıp mümkünse sıcak olarak tüketin bu biçimde buzlukta saklama yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Pide (Kır Pidesi)
Muhallebili Balkabaklı Pasta
Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba)
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Körü Soslu Kremalı Tavuk
Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Hdabla | © 2025 |