Patatesli Pide (Kır Pidesi)

Patatesli Pide (Kır Pidesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5.5-6 su bardağı un

İç harcı için :

  • 5-6 patates orta büyüklükte
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta

Patatesli Pide (Kır Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için :Kuru soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. İçine salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz.
  3. Haşladığımız patatesleri ezip soğanlı harç ile harmanlıyoruz.
  4. Hamur için; evvel kuru maya,su,sütü derin bir kaba koyup 5 dk maya çözülmesi için bekletiyoruz.
  5. Daha sonra bütün gereçleri koyup uygunca yoğuruyoruz 2 saat dinlendiriyorum.
  6. Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  7. Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurup havasını alıyoruz, küçük küçük bezeler yapıp 10 dk tekrar dinlendiriyoruz .
  8. Az un serpip uzunlamasına açıyoruz.
  9. İçine harcımızdan koyup iki taraflı kapatıyoruz ,üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Patatesli Pide (Kır Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kolay Şehriye Yemeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Kurabiye
Bolognese Soslu Makarna
Puf Pankek
Kabak Sarma
Zor Zamanların Mercimek Çorbası
Kiş Loren
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom