Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2,5 paket yulaflı bisküvi
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı fındık içi ( opsiyonel)
Kek için;
- 600 gr labne peynir (yarısı süzme yoğurt da olur)
- 1 kutu 200 ml sıvı krema
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un tepeleme
- 2 yemek kaşığı nişasta tepeleme
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Limonlu sos için;
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıdı seriyoruz dış kısmına da alüminyum folyo kaplıyoruz.
- Kenarlarının yanmaması ve hoş görünmesi için bu uygulamayı atlamayalım.
- Alt tabanı için 2,5 paket yulaflı bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve üzerine erittiğimiz tereyağını ve fındık içini ekleyip kalıbımıza döküyoruz.
- Bir bardak yardımıyla bisküvileri eşit biçimde dağıtıp yeterlice bastırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kek kısmı için labne ve sıvı kremayı düzgünce karıştırıp sırasıyla başka materyalleri ekliyoruz bu süreci yaparken el çırpıcısı kullanmak kâfi olacaktır.
- Hazırladığımız peynirli kek kısmını bisküvili alt tabanın üzerine döküp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz ve fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişiriyoruz.
- Fırınlama yaparken cheesecake’in yanına kesinlikle ısıya güçlü kase ile su koyalım. Çatlama yapmaması için değerli bir kriter.
- Limonlu sos için gereken bütün materyalleri sos tenceresini alalım ve kıvam alana dek karıştırıp pişirelim akabinde bir süzgeç yardımıyla sosu süzelim ve soğumuş olan cheesecake’in üzerine limonlu sos ılık bir haldeyken dökelim. Ve dilediğimiz üzere süsleyelim.
- İçimizi ferahlatacak kusursuz bir lezzet deneyenlere afiyet olsun.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



