Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +)

Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım patates
  • Yarım soğan
  • Yarım havuç
  • Yarım elma büyüklüğünde mor lahana

Kreması için;

  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt

Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patates, soğan, havuç ve mor lahanayı küp küp doğrayalım ve suda haşlayalım.
  2. Diğer tarafta küçük tencerede tereyağ ve unu kavuralım kokusu çıkınca sütü ekleyelim. Pişene kadar karıştıralım.
  3. Haşlanan sebzelerimizin suyunu farklı bir kaba süzelim.
  4. Haşlanan sebzelerin üzerine kremamızı dökelim karıştıralım.
  5. Kenara ayırdığımız haşlama suyunu çorbamıza dökerek kıvam verelim. İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
  6. 2-3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  7. İlk sıcaklığı geçince blenderden geçirelim ve kasemize koyalım. Miniklere afiyet olsun 💙.

Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası
Poğaça Tarifi (Videolu)
Erik Pestili
Elmalı Kurabiye Tarifi
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Harika Lezzet)
Tam Ölçülü Aparatlı İçli Köfte (Buzluk İçin)
Hdabla | © 2025 |