Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız pirinçleri geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz.
  2. Pirinçler kaynayınca suyu dökmeden 1. 5 litre sütü ekliyoruz. (pirincin nişastası lazım olduğu için).
  3. Süt kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı şekeri karıştırarak ekliyoruz.
  4. Kıvam almaya yakın 1 tatlı kaşığı nişastayı yarım su bardağı su ile sulandırıyoruz. Sütlacın sütünden ekliyoruz ısıyı eşitlemek için. Sütlacın üzerine karıştırarak ekliyoruz.
  5. Sütlacı kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Yaklaşık 15 dk.
  6. Kıvam alan sütlacı kaselerimize paylaştırıyoruz. Bu ölçüden 7 tabak çıkıyor.
  7. Soğuyunca tüketebilirsiniz. Üzerine toz tarçın çok yakışıyor. Servis teklifidir.

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzugöbeği Mantarı Kavurması
Ek Gıda Dönemi Taze Kabak Yemeği
Orman Meyveli Cup
Fırında Sarma (Videolu)
Kuzenlerle Öğlen Yemeği
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |