Baklavalı Muhallebi
Baklavalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 50 gram tereyağ
Muhallebisi için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt (ama birden dökülmeyecek)
- İri kıyım antep fıstığı
Baklavalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklavalık yufkaları elimizle gelişi hoş parçalayıp, fırın tepsisine koyuyoruz, tavada eğittiğimiz yağı yufkaların üstüne döküp elimizle karıştırıyoruz.
- Fırını evvelden 180 derecede ısıtıp tepsiyi fırına atıyoruz, her tarafı hoşta kızardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
- Soğuyan yufkaların üzerine antep fıstığı ekleyip, elimizle yeterlice kıyıyoruz, yufkamız dinlenirken.
- Muhallebisini yapmaya başlıyoruz, tencereye süt, vanilya ve kremşanti hariç tüm materyalleri ek ediyoruz, burada yapmanız gereken sütü azar azar ek etmek.
- İlk adım da muhallebiye 2 bardak soğuk sütü de koyup ocağa alıyoruz, güzelce katılaşan muhallebiye biraz biraz sütü ekliyoruz, çok cıvık olmayacak bir muhallebi kıvamı yakalamaya çalışacağız sütü o yüzden azar azar ek etmeliyiz, ocağın altını kapatınca vanilyasını da ekleyip karıştırıp muhallebiyi soğumaya bırakalım.
- İyice soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip 10. 15 dk daha çırpalım, bu tarifle harika kıvamlı bir pastacı kreması elde ediyoruz,. Burda püf nokta sütü azar azar ek etmek.
- Borcama hazırlamış olduğumuz yufkanın yarısını döküyoruz elimizle bastırıyoruz, muhallebiyi yufkanın üstüne büsbütün döküyoruz.
- Kalan yufkayı da muhallebinin üstüne döküyoruz tekrar elimizle düzeltmeler yapıyoruz, buz dolabında 2 saat dinlendikten sonra yemeğe hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Baklavalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















