Baklavalı Muhallebi

Baklavalı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka
  • 50 gram tereyağ

Muhallebisi için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt (ama birden dökülmeyecek)
  • İri kıyım antep fıstığı

Baklavalı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklavalık yufkaları elimizle gelişi hoş parçalayıp, fırın tepsisine koyuyoruz, tavada eğittiğimiz yağı yufkaların üstüne döküp elimizle karıştırıyoruz.
  2. Fırını evvelden 180 derecede ısıtıp tepsiyi fırına atıyoruz, her tarafı hoşta kızardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
  3. Soğuyan yufkaların üzerine antep fıstığı ekleyip, elimizle yeterlice kıyıyoruz, yufkamız dinlenirken.
  4. Muhallebisini yapmaya başlıyoruz, tencereye süt, vanilya ve kremşanti hariç tüm materyalleri ek ediyoruz, burada yapmanız gereken sütü azar azar ek etmek.
  5. İlk adım da muhallebiye 2 bardak soğuk sütü de koyup ocağa alıyoruz, güzelce katılaşan muhallebiye biraz biraz sütü ekliyoruz, çok cıvık olmayacak bir muhallebi kıvamı yakalamaya çalışacağız sütü o yüzden azar azar ek etmeliyiz, ocağın altını kapatınca vanilyasını da ekleyip karıştırıp muhallebiyi soğumaya bırakalım.
  6. İyice soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip 10. 15 dk daha çırpalım, bu tarifle harika kıvamlı bir pastacı kreması elde ediyoruz,. Burda püf nokta sütü azar azar ek etmek.
  7. Borcama hazırlamış olduğumuz yufkanın yarısını döküyoruz elimizle bastırıyoruz, muhallebiyi yufkanın üstüne büsbütün döküyoruz.
  8. Kalan yufkayı da muhallebinin üstüne döküyoruz tekrar elimizle düzeltmeler yapıyoruz, buz dolabında 2 saat dinlendikten sonra yemeğe hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Baklavalı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiye
Mercimekli Kinoa (Pcos Dostu – Bitkisel Protein – Lifli)
Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Erişte
Kardelen Tatlısı
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |