Patlıcanlı Fırın Yemeği

Patlıcanlı Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 6 adet kemer patlıcan
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
- Toz biber
- Nane
Patlıcanlı Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti düdüklüye koyup üzerine 1 bardak su ekleyerek haşlamaya bırakalım.
- O sırada soğanları yağda kavuralım üzerine biberleri ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharat ve tuz salça ekleyip iki çeşit kavurduktan sonra üzerine haşlanmış eti suyuyla birlikte ekleyelim ve ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
- Patlıcanları şerit formunda doğrayıp yağda kızartalım ve güveç kabına yerleştirelim .
- İçine bir kepçe etten ekleyelim ve patlıcanları kapatalım ve üzerine biber ve domates koyup bir kürdan ile sabitleyelim.
- Güveçler hazır olduktan sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Patlıcanlı Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






