Patlıcanlı Fırın Yemeği

Patlıcanlı Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 6 adet kemer patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz
  • Toz biber
  • Nane

Patlıcanlı Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti düdüklüye koyup üzerine 1 bardak su ekleyerek haşlamaya bırakalım.
  2. O sırada soğanları yağda kavuralım üzerine biberleri ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Baharat ve tuz salça ekleyip iki çeşit kavurduktan sonra üzerine haşlanmış eti suyuyla birlikte ekleyelim ve ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Patlıcanları şerit formunda doğrayıp yağda kızartalım ve güveç kabına yerleştirelim .
  5. İçine bir kepçe etten ekleyelim ve patlıcanları kapatalım ve üzerine biber ve domates koyup bir kürdan ile sabitleyelim.
  6. Güveçler hazır olduktan sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Patlıcanlı Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:1 Kaşık Kıyma Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Et Fajita
Etli Patlıcan (Fırında)
Islak Kek (Bol Soslu)
Poy (Kahvaltılık)
Kandil Simiti
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet