Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 hamur kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım. Üzerine süt ve yağ ekleyelim. Çırpmaya devam edin.
- Unu azar azar ekleyelim ve hamurumuzu karıştıralım.
- Orta ateşte ısıtmış olduğumuz tavamıza bir yemek kaşığı pankek hamuru alarak dökelim. Tavayı yağlamıyoruz.
- Üzerleri göz göz olan pankekleri aykırı çevirelim. Pişen pankeklerimiz servise hazır.
Afiyet olsun ✌️
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
