Balkabak Çorbası

Balkabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 dilim bal kabağı
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- 2 litre su
Balkabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Herkese merhaba 💐 Süratlice tanımımıza başlayalım. Soğanlarımızı yarım ay biçiminde doğrayalım. (isteye bağlı doğrama şekli)
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım. Eriyen tereyağımıza soğanlarımızı ekleyip kavuralım. Balkabağı, patates, havucumuzu soyup küp küp doğrayalım.
- Kavrulan soğanımıza doğramış olduğumuz sebzelerimizi ekleyip hafif kavuralım. Tuz karabiberimizi ekleyip suyunu ek ediyoruz, en son kaynamış suyumuzu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ocaktan indirmeye yakın sütümüzü ekliyoruz. Tüm materyaller piştikten sonra blendırdan geçiyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz afiyet olsun. Kolay ve lezzetli bir tanım kesinlikle denemelisiniz. 🙂💐
Balkabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






