Poğaça Tarifi (Şekilli)

Poğaça Tanımı (Şekilli) İçin Malzemeler

  • 2 bardak ılık su
  • 2 bardak ılık süt
  • 4 adet yumurta (sarılar üstüne)
  • 2 toz maya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yağ
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında)

İçi için;

  • Beyaz peynir (isteğe bağlı)

Poğaça Tanımı (Şekilli) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta şeker yağ ve tuz u uygun bir kaba alıp, güzelce karıştırın sonra üstüne su ve sütünüzü ek edip, düzgünce karıştırın sonra biraz un ekleyip, mayayı üstüne dökün.
  2. İyice karıştırdıktan sonra baktınız ki cıvık biraz daha un ekleyin (unun ölçüsü kullandığınız markaya bağlı) ben hazır un kullandım o yüzden çok fazla eklemedim.
  3. Şimdi hazır olan hamurumuzun üstünü kapatıp yarım saat kadar dinlendirin yeterlice mayalanan hamuru yuvarlak ne fazla küçük ne fazla büyük olmayacak biçimde bezeler haline getirin.
  4. Bezenin birini merdane yardımıyla fazla bastırmadan açın içine beyaz peynirinizi rendeleyin kenarlarını bıçak yardımıyla çizikler atalım ve bir sağ bir sol formunda üstünü kapatalım (görseldeki gibi)
  5. Toplam iki tepsi çıkıyor bu tanım ben yarısına diğer bir form yarısına öteki bir biçim verdim siz farklı biçimlerde de yapabilirsiniz.
  6. Şekil verdikten sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, fırına gönderiyoruz (burada küçük fırın kullandığım için bir derece söylemiyorum ayarı size bırakıyorum) Poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun deneyip fotoğraflarında görelim nasıl yaptığınızı 🤤

Poğaça Tanımı (Şekilli) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu Marullu Burata Salatası
Puf Puf Kabaran Poğaça
Buzluk İçin Köfte
Fırında Köfteli Patates
İç Pilav ( Mardin Usulü )
Poğaça
Hdabla | © 2025 |