Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 6 kaşık şeker
- 8-10 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 tutam hibiskus
- Ayvaların çekirdekleri
- Ayvaların kabukları
- Ayvaların yarısını kaplayacak kadar su
Üzeri için;
- 6 tatlı kaşığı kaymak
- Ceviz
- Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyarken bir yandanda soyduklarımızı limonlu suya atıyoruz ki kararma olmasın. Akabinde ayvaların kabuklarını tencerenin tabanına serip üzerine ayvalarımızı diziyoruz.
- Her ayvanın üzerine çekirdeklerini, akabinde 2 şer yemek kaşığı toz şekeri ilave ediyoruz. Şekerler ayvaların üzerinde kalacak formda koymamız lazım.
- Ardından hibiskus, tarçın ve karanfilleride ekleyip suyu tencerenin kenarlarından gezdirerek ilave ediyoruz. (su ayvaların üzerine gelmeyecek ki şekeri alıp götürmesin)
- Ardından tencerenin kapağını kapatıp ayvaları pişirmeye başlıyoruz. Birinci orta ateşte kaynayana kadar bekliyoruz akabinde kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- İlk kırk beş dk yı bu türlü başka kırk beş dk yı da ayvaları çevirip pişiriyoruz ki her noktasına her aroma eşit gelsin. Böylede piştikten sonra çatalla denetim ediyoruz. Şayet çatal kolay batıyorsa kolay dilimlenebilir kıvamda ise olmuş demektir.
- Pişmiş ise ocağın altını kapatıyoruz bu biçimde 3-4 saat dinlendiriyoruz. Akabinde kaymak, fıstık cevizle ve tabanındaki şerbetini de üzerine gezdirerek servis yapıyoruz.
Not:Servis öncesinde çekirdek ve karanfilleri temizlemeye uğraş ediniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










