Kalpli Ayıcık Kurabiye

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un (ele yapışmayacak halde arttırılabilir)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
  • Kırmızı besin boyası (kırmızı olana kadar ekleyin.

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1.  Gıda boyasız hariç tüm gereçleri düzgünce yoğurun. Hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  2. Minik kalpleri elde etmek için hamurdan göz kararı bir modül ayırın (hamurun 4’te 1’i kadarını)ayırdığınız bu hamura kırmızı besin boyasını azar azar ekleyerek (istediğiniz kırmızı rengi elde edene kadar) yoğurun.
  3. İki hamuruda streçleyip, yarım saat buzdolabında dinlendirip hamuru açarak kalıplarla form verin.
  4. 175 derecede denetimli bir halde 10-12 dakika kadar pişirin. Bu minik tatlı ayıcıkları sevdiklerinize ikram etmeyi unutmayın. ❤️❤️

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Tavuk
Pamuk Bazlama
Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tarifi
En Güzel Muffin ️
Patatesli Çıtır Börek
Protein Ekmek
Hdabla | © 2025 |