Köri Tavuklu Börek
Köri Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler
İçi için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 2 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
- Yarım çay kaşığı köri
- Tuz
- Kara biber
İçine sürmek için:
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı su
Dışını bulamak için:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım bardak süt
- Galeta unu
Köri Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç için: yağlar ve küp doğlanmış tavuk tavaya alınır suyunu çekince biberler ve soğan eklenir .5 dk kavrulur.
- Üzerlerine yarım çay bardağı su eklenip kapağı kapatılır kısık ateş 5 dk pişirilir.
- Daha sonra baharatlar ve tuz eklenir altı kapatılır.
- 2 adet yufka ortalarına ve üzerlerine yağlı karışım sürülerek üst üste konur.
- İstenilen kadar kesilir. (ben 8 kesim yaptım)
- İç harçtan paylaştırılıp sarılır.
- Yumurta sarısı ve süt karıştırılır üzerlerine sürülüp galetaya bulanır.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle😋.
Köri Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








