Köri Tavuklu Börek

Köri Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler

İçi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 2 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Kara biber

İçine sürmek için:

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı su

Dışını bulamak için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım bardak süt
  • Galeta unu

Köri Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için: yağlar ve küp doğlanmış tavuk tavaya alınır suyunu çekince biberler ve soğan eklenir .5 dk kavrulur.
  2. Üzerlerine yarım çay bardağı su eklenip kapağı kapatılır kısık ateş 5 dk pişirilir.
  3. Daha sonra baharatlar ve tuz eklenir altı kapatılır.
  4. 2 adet yufka ortalarına ve üzerlerine yağlı karışım sürülerek üst üste konur.
  5. İstenilen kadar kesilir. (ben 8 kesim yaptım)
  6. İç harçtan paylaştırılıp sarılır.
  7. Yumurta sarısı ve süt karıştırılır üzerlerine sürülüp galetaya bulanır.
  8. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle😋.

Köri Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebabı
Borcam Pastası
Kakaolu Islak Kurabiye
Cupta Tiramisu
Dubai Magnolia
3 Malzemeyle Şekersiz Dondurma
Hdabla | © 2025 |