Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Ana gereçler;
- 3 adet yufka
- 5-6 adet yeşil biber (opsiyonel)
- 2 adet domates (opsiyonel)
Kıymalı harç için;
- 400-500 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 orta uzunluk rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 10 kısım maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Yufkaya sürülen sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzerinin sosu için;
- 1 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz (salçanız tuzlu ise eklemeyin)
Servis için;
- Yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için bütün materyalleri bir kasede yoğuralım. Yufkayı tezgaha serelim. Bütün kenarlarından içe gerçek katlayarak yufkaya kare formu verelim.
- Yufkanın üzerine sürmek için materyalleri bir kasede karıştıralım ve fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim. İç harcımızı üçe bölelim ve bir modülünü yufkanın bir kenarına uzunlamasına dizip elimizle düzeltelim. Yufkayı kıymanın etrafında sararak rulo yapalım.
- 3 yufkayı da tıpkı formda rulo haline getirelim ve iki parmak kalınlığında dilimleyelim. Dilimleri tepsiye ya da borcama kıymalar üste bakacak halde dizelim. İsteğe bağlı tepsiye çarliston biber ve domates dilimleri ek edebilirsiniz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirelim. Müddet değişebilir üzeri kızardığında pişmiş demektir.
- O pişerken üzerinin sosunu hazırlayalım. Sos için tüm gereçleri sos tenceresine alıp hafif sulu kalacak formda pişirelim. Hiç suyu olmazsa çok az su ekleyebilirsiniz.
- Fırından çıkan beytiyi 5 dk sonra servis tabağına alıp üzerine sosunu gezdirelim. Dilerseniz onun da üzerine tereyağ kızdırıp dökebilirsiniz. Ekstra lezzet katarsınız. Yanında yoğurt ile servis ederseniz tadına doyum olmaz. Afiyet olsun ☺️.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





