Elmalı Rulo Kek

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kekten evvel dökülecek harcı için;

  • 6 adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalari rendeleyip, şeker ölçüsünü istediğiniz kadar ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Kek materyallerini kesinlikle ılık kullanın. Oda ısısında olsun.
  3. Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıp, başka materyalleri ekleyip, manuel karıştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 15 dk hazır. Üstü kızarınca alın, fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  5. Keki sararken sakın dokunmayın, yalnızca yağlı kağıt ile dokunun yoksa elinize yapışır.
  6. Pudra şekeri olarak şekeri robottan geçirebilirsiniz. Bal olsun ❤️.

Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Fındıklı Tuzlu Kurabiye
Lor Dolması (Erzurum Usulü)
Tartolet Tarifi
Cevizli Kurabiye
İçi Dolu Omlet
Gülen Tabak (Smoothie Bowl)
Hdabla | © 2025 |