Patatesli Rulo Börek (Videolu)

Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı soda
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
- 1 adet yumurta
İç harcı:
- 5 adet haşlanmış patates
- Yeteri kadar tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane
- Kırmızı biber
Üzeri için :
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu için tüm gereçleri bir ortaya getirerek karıştıralım.
- Yufkayı genişçe bir tezgaha serelim.
- Üzerine 6-7 kaşık sos döküp bir fırça yardımıyla her yerine sürelim.
- İç harcından 3-4 kaşık yufkanın üzerine alarak kaşığın ardı ile yayalım.
- Tekrar üzerine ikinci yufkayı koyup sostan sürelim.
- Ardından patatesli iç harcımızdan yerleştirelim.
- Diğer iki yufkayı da sırası ile birebir süreçleri uygulayarak üst üste alalım.
- Böreğimizi sarmak için iki yanından 3 parmak kadarını içe gerçek katlayalım.
- Daha sonra yufkamızı rulo formunda saralım ve 3 eşit modüle bölelim. Bir tepsi içerisine alıp dondurucuda 1 saat dinlendirelim.
- Sürenin sonunda pişireceğimiz kadar böreğimizi dolaptan alarak 1’er parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayalım.
- Üzeri için yumurta sarısına bir kaşık yoğurt ekleyerek çırpalım. Fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
- Böreklerimizi evvelden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 50 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen patatesli rulo buzluk böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun 😋.
- Diğer dondurucudaki ruloyu bir streçfilm ile kaplayalım. İstediğiniz vakit çıkarıp on dakika bekledikten sonra dilimleyerek üzerine yumurta yoğurt karışımı sürerek pişirmeye hazır.
Her vakit elimizin altında hazır börek👌🏻.

Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








