Mayalı Yumuşacık Puf Puf Poğaça

Mayalı Yumuşacık Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gram yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç gereci:

  • 200 gram beyaz peynir
  • Maydanoz ( ölçü isteğe nazaran )

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Mayalı Yumuşacık Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ve maya düzgünce eriyene kadar karıştırılır.
  2. Karışımın içine soda, yağ ve tuz eklenir ve karıştırılır.
  3. Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ek edilir ( unu birden eklemeyin etap etap karıştırarak ek ediniz. ) ve yaklaşım 30 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. İç harcı için başka bir kaba peynir ezilip ince ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.
  5. Mayalanan hamuru tezgaha alarak küçük kesimlere ayrılır ve daire biçiminde açılır.
  6. Orta kısımlarına iç harçlar yerleştirilir ve hamur kapatılarak hal verilir.
  7. Şekillenen poğaçalarımız pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 10 dakika daha mayalandırılıp evvelce ısıtılmış 180°c alt üst ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Mayalı Yumuşacık Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu, Az Malzemeli Çatlak Kurabiye
Bademli Alman Pastası
Balık Biber Turşusu
Sodalı Tepsi Böreği
Patatesli Pide (Kır Pidesi)
Kıymalı Mantı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |