Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya gereçleri;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Krema materyalleri;
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Çırparken;
- 1 paket krema yada 2 yemek kaşığı krem şanti
️Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı granül kahve
️Ganaj için;
- 1 paket süt kreması
- 100 gram beyaz çikolata
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema materyallerini tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.
- Ertesi gün krem santiyi yada kremayı ekleyip çırpın.
- Pandispanya için; Yumurtaların beyazını ayırın.
- Kar haline gelene kadar çırpın kenarda dursun.
- Sarıları şekerle bir arada beyazlayana kadar çırpın.
- Kahveyi sıcak suyla bir arada karıştırıp ekleyin.
- Sıvıyağı da ekleyin. Nişasta, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin ve çırpın.
- Yumurta beyazını ekleyerek spatula ile karıştırarak hamura karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dökerek 170 derecede 45 dk pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra keki ortadan ikiye bölerek alt katı borcama alıyoruz.
- Süt ile hazırladığımız granül kahve ile kekin alt katını ıslatıyoruz.
- Kremanın yarısını sürüyoruz.
- Kekin ikinci katını koyup tekrar ıslatıyoruz.
- Üzerine kremayı sürün.
- Ganajımızı hazırladıktan sonra biraz soğumalı.
- Daha sonra kekimizin üzerine dökerek yayın.
- Biraz dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sosu ile karışık haller yapıp kürdan ile formlar verebiliriz.Afiyet olsun. ☕️.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



