Kedi Dili Pasta

Kedi Lisanı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi lisanı bisküvi (ıslatmak için de 1 su bardağı süt)

İç katman muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 tane muz

En üstü ve süsleme için:

  • 1 paket çikolata sosu ve hindistan cevizi

Kedi Lisanı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kelepçeli kek kalıbımızın kenarına, ıslattığımız ve kalıbın boyutuna nazaran kestiğimiz kedi lisanlarını yerleştirelim.
  2. Alt tabanına da ıslattığımız kedi lisanlarından koyup en altı kapatalım.
  3. Sütümüze tüm gereçleri ekleyip yeterlice çırptıktan sonra ocağa alıp pişirelim.
  4. Kıvam aldıktan sonra kalıbımızın tabanına dökelim.
  5. Üstüne doğradığımız muzları serpelim.
  6. Bir kat daha kedi lisanı koyup muhallebimizi dökelim. (muhallebiyi kedi lisanlarını geçmeyecek kadar koyalım ki dışarı taşmasın ve kolay donsun).
  7. Biraz bekleyip dondurduğumuz muhallebinin üzerine hazırladığımız çikolata sosunu dökelim ve dolaba dinlenmeye bırakalım. (ben 3-4 saat dinlendirdim denemek isteyenler akşamdan yapıp sabah da servis edebilir, daha hoş donar ve hal alır. ).

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kedi Lisanı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Tarifi
Özel Soslu Kırmızı Lahana Salatası
Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)
Kuru Meyveli Dilim Kurabiye
Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü)
Tatlı Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |