Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı pirinç ( ben dünden artan pilavı kullandım)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp büyük büyük doğrayıp sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz ve güzelce yıkıyoruz.
- Diğer tarafta sıvı yağı tavaya alıp küp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Suyunu sıktığımız ıspanakları ekleyip bir cins karıştırıyoruz.
- 3 – 4 dk pişiriyoruz ve pirinç, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip pişiyoruz.
- Yaklaşık 20 dk da pişiyor.Afiyet olsun. :).
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





