Katmer (Kaymaklı)

Katmer (Kaymaklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet baklavalık yufka
- 3 yemek kaşığı süt kaymak
- 2 yemek kaşığı fıstık tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı
Katmer (Kaymaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Bu tanım tek porsiyonluk içindir;
- Üç adet baklavalık yufkayı üst üste serelim.
- Üzerine yemek bıçağı yardımıyla kaymağı sırayla sürelim. (aşağıda çektiğim fotoğraflardaki gibi).
- İki yemek kaşığı fıstık tozunu ve bir yemek kaşığı toz şekeri üzerine gezdirelim.
- Tüm iç gereçleri ekledik ve yufkamızı içini kapatacak formda kenarlardan katlayalım.
- Tavada erittiğimiz bir yemek kaşığı tereyağı yahut hafif kızdırdığımız sıvı yağın üzerine katmerimizi alalım orta ateşte artlı önlü üzeri hafif kızarmış bir biçimde pişirdikten sonra dilimleyip servis edebiliriz. (iki üç dakikada pişiyor çok kızartmayalım yanabilir).
Katmerimiz hazır. Afiyet olsun.
Katmer (Kaymaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








