Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarılar üstüne sürülecek)
- 5 buçuk su bardağı un
- Tuz
- Susam
İç harcı için;
- 3 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane
- Tuz
- Tatlı toz biber
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, maya ve şekeri güzelce karıştırıp mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken haşlanmış patatesi güzelce ezip, sıvı yağda kavurduğumuz soğanı patatese ekleyelim. Baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra etkinleşen mayanın içine yağ yumurta akı ve unu yavaş yavaş eleyerek ekleyelim. Fazla ele yapışmayan hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu halde de hamuru bir mühlet dinlendirip elde açalım.
- İç gerecini ekleyip istediğimiz üzere hal verelim. Üstüne yumurta akı ve susam sürdükten sonra 180 derece denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun 🌸
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



