Fırında Karnabahar Kızartma

Fırında Karnabahar Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar

️Sosu için;

  • 1 bardak süt
  • Galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz kimyon karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Fırında Karnabahar Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı temizleyelim.
  2. Tuzlu suda kaynatalım.
  3. Dağılmamasına dikkat edin.
  4. Yumuşayan karnabaharları süzelim.
  5. 1 kapta süt, yumurta, tuz, kimyon ve karabiberi karıştıralım.
  6. Üzerine denetimli biçimde galeta unu ekleyelim.
  7. Kıvamı kek hamuru üzere olacak.
  8. Fırını 200 derecede ısıtalım.
  9. Borcamı yağlayalım.
  10. Haşlanan karnabaharları hazırladığımız sosa batırıp tepsiye dizelim.
  11. Fırına koyalım üzeri kızarınca fırının alt kısmına indirelim altınında kızarmasını sağlayalım.
  12. Yanına sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayın🤌.

Fırında Karnabahar Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Pasta
Domatesli Yağlı Biber Turşusu
Pastane Poğaçası
İçi Dolu Balparmak Tatlısı
Tavuk Tantuni (Saçta)
Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)
Hdabla | © 2025 |