Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir çimdik limon tuzu

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Tam limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kabın içine 4 yumurtayı, şekeri ilave edip karıştıralım.
  3. Yoğurt, sıvı yağ, sütü ek edip yine düzgünce karıştıralım.
  4. Limon ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım.
  5. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  6. Son irmiği ekleyip yine karıştır düzgünce tepsiye dök (ben 200 derece fırında yarım saat pişiriyorum).
  7. Şerbetini ise kek sıcak şerbet soğuk olacak halde kullandım.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart
Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Çılbır
Muffin Omlet (Yulaflı)
Böğürtlenli Kakaolu Top Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet