Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir çimdik limon tuzu

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Tam limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kabın içine 4 yumurtayı, şekeri ilave edip karıştıralım.
  3. Yoğurt, sıvı yağ, sütü ek edip yine düzgünce karıştıralım.
  4. Limon ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım.
  5. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  6. Son irmiği ekleyip yine karıştır düzgünce tepsiye dök (ben 200 derece fırında yarım saat pişiriyorum).
  7. Şerbetini ise kek sıcak şerbet soğuk olacak halde kullandım.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanı İkramlık Toplar
Klasik Sade Kek
Nefis Taze Fasulye
Dondurucuda Cacık Lik Salatalık
Evde Tantuni
Pratik Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |