Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir çimdik limon tuzu
Kek için;
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Tam limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Derin bir kabın içine 4 yumurtayı, şekeri ilave edip karıştıralım.
- Yoğurt, sıvı yağ, sütü ek edip yine düzgünce karıştıralım.
- Limon ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım.
- Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Son irmiği ekleyip yine karıştır düzgünce tepsiye dök (ben 200 derece fırında yarım saat pişiriyorum).
- Şerbetini ise kek sıcak şerbet soğuk olacak halde kullandım.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


