Mis Gibi Kokulu Portakallı Kurabiye

Mis Üzere Kokulu Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet portakal
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Alabildiğince un
Mis Üzere Kokulu Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir portakalı düzgünce yıkayıp kabuğu rendeleyelim.
- Ardından portakalın suyunu sıkalım.
- Ardından oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini yahut tereyağının üzerine un, portakal kabuğu ve suyu hariç tüm materyalleri koyup uygunca yoğuralım.
- Ardından portakal suyunu ve kabuğunu koyup tekrar düzgünce yoğuralım.
- Son olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim( kurabiye hamurunun kıvamı çok kıymetli kurabiye hamurunun içinde su olduğu için hamurun kıvamı hafif ele yapışacak yumuşaklıkta olmalı ele yapışmaması için çok fazla un koyarsak kurabiyemiz sert olabilir).
- 150 derece fırında 20 dakika pişirelim. ( kurabiyemiz pişerken hafif yayılma olabilir bu içi de koyduğumuz portakal suyu da kaynaklıdır☺️).
- Kurabiyemiz pişip birinci sıcağı çıktıktan sonra dilediğimiz üzere süsleyip servis edebiliriz afiyet şifa olsun derler herkesten fotoğraf ve yorum beklerim🤗.
Mis Üzere Kokulu Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












