Peynirli Pufidik Poğaça

Peynirli Pufidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • Toplam 1 bardak sıvı yağ + tereyağ (eritilir)
  • 5 buçuk 6 su bardağı un

İçi için;

  • İstenilen ölçüde peynir

Peynirli Pufidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, ılık süt, şeker ve maya 5 dk mayalandırılır.
  2. Tuz, yumurta beyazı, yağ ve tereyağı, un(kontrollü eklenir) karıştırılır.
  3. 30-40 dk mayalandırılır.
  4. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınır(yaklaşık 14 tane çıkıyor) yuvarlak açılır.
  5. Fotoğraftaki üzere yarı çap formunda kesilir.
  6. Peynir koyulur ve üçgen olacak halde kıvırılır.
  7. Üzerine yumurta sürülür.
  8. Yulaf yahut susam dökülür.
  9. Önceden ısıtılmış fırında alt üstü kızarana kadar 180 derecede alt/üst ayarda pişirilir.

Peynirli Pufidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
3 Kişilik Sufle
Yumuşacık Mayalı Poğaça
Donut (Orjinal Tarif Arayanlara)
Spoonful
Mercimek Mantısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |