Havuçlu Şehriye Çorbası

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 litre sıcak su
  • Bir tutam maydanoz

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenen havuçlar sıvı yağ alınmış tencerede düzgünce kavrulur.
  2. Kavrulan havuçların üzerine ezilmiş sarımsak, tereyağ, un eklenerek tekrar kavurmaya devam edilir ve suyu eklenir.
  3. Su fokurdayınca şehriye eklenir, tuz eklenir, limon suyu eklenir.
  4. Çorbamız pişince altı kapatılır, kıyılmış maydanoz eklenir ve servise hazır 🌹.

Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Salatası
Karadeniz Usulü Etli Pide
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Fırında Paçanga Böreği (Efsane Lezzet)
Orman Meyveli Muffin
Un Kurabiyesi (Margarinsiz)
Hdabla | © 2025 |