Etli Patlıcan (Fırında)

Etli Patlıcan (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 5 adet doğranmış domates
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 500 gram et
- 1 adet soğan
- 2 diş rende sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Etli Patlıcan (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler kuşbaşı doğranır ,içerisine kesime ayrılmış soğan ve rende sarımsak eklenir ,karabiber kimyon ve bir ölçü tuz eklenir ,1-2 dakika kavrulur düdüklüde yaklaşık 10-15 dakika pişirilir ,etimiz hazır (sebzeler kızarana kadar kapağı açılmaz).
- Patlıcanlar kızartılır ,küp küp doğranmış patatesler kızartılır ,biberler kesimlere ayrılır ,domatesler küp küp doğranır ,isteğe bağlı sarımsaklarda doğranabilir bütün de konulabilir.
- Güveç tepsisinin içerisine kızarmış sebzeler eklenir , doğranmış biberler ve sarımsak eklenir ,sebzeler tepsinin etrafına yerleştirilir , pişmiş olan et tepsinin tam ortasına gelecek formda yerleştirilir,etin suyu sebzelerin üzerine dökülür.
- Kırmızıbiber ve kekik gezdirilir , az tavada sotelenen domateslerde en üstünü kaplayacak formda dökülür.
- Üzerine ıslanmış olan yağlı kağıt ile örtülür ,200°c’de ısınmış olan fırına gönderilir ,20 dakika sonra üzerine sulandırılmış domates sosu dökülür tekrar pişmeye bırakılır.
- Son 10 dakika yağlı kâğıt alınır (isterseniz bu kademede üzerine biber kesimleri koyabilirsiniz )üzerininde kızarması sağlanır ,istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.
Etli Patlıcan (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









