Etli Patlıcan (Fırında)

Etli Patlıcan (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 5 adet doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 500 gram et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş rende sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Etli Patlıcan (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etler kuşbaşı doğranır ,içerisine kesime ayrılmış soğan ve rende sarımsak eklenir ,karabiber kimyon ve bir ölçü tuz eklenir ,1-2 dakika kavrulur düdüklüde yaklaşık 10-15 dakika pişirilir ,etimiz hazır (sebzeler kızarana kadar kapağı açılmaz).
  2. Patlıcanlar kızartılır ,küp küp doğranmış patatesler kızartılır ,biberler kesimlere ayrılır ,domatesler küp küp doğranır ,isteğe bağlı sarımsaklarda doğranabilir bütün de konulabilir.
  3. Güveç tepsisinin içerisine kızarmış sebzeler eklenir , doğranmış biberler ve sarımsak eklenir ,sebzeler tepsinin etrafına yerleştirilir , pişmiş olan et tepsinin tam ortasına gelecek formda yerleştirilir,etin suyu sebzelerin üzerine dökülür.
  4. Kırmızıbiber ve kekik gezdirilir , az tavada sotelenen domateslerde en üstünü kaplayacak formda dökülür.
  5. Üzerine ıslanmış olan yağlı kağıt ile örtülür ,200°c’de ısınmış olan fırına gönderilir ,20 dakika sonra üzerine sulandırılmış domates sosu dökülür tekrar pişmeye bırakılır.
  6. Son 10 dakika yağlı kâğıt alınır (isterseniz bu kademede üzerine biber kesimleri koyabilirsiniz )üzerininde kızarması sağlanır ,istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.

Etli Patlıcan (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Taco
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası
Tavuk Ciğer Dürüm
Kavala Kurabiyesi (Videolu)
Kandil Simidi
Çıtır Tavuk
Tiramisu Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet