Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Waffle için öncelikle yumurta ve toz şekeri güzelce köpürünce kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip kısa bir müddet daha çırpalım.
- Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek tekrar çırpalım. Dilerseniz bu etapta damak zevkinize nazaran tarçında ekleyebilirsiniz.
- Pişirmek için her iki tarafını da yağlayıp ısıttığımız makinemize hamurumuzu dökelim.
- Kapağını kapatıp en yüksek ayarda pişirelim. Bu kademede hamuru gereğinden fazla pişirerek sertleştirmemeye dikkat edelim.
- Hamurun üzerinde kare formunda izler çıkmasını isterseniz, aşikâr bir müddet pişirdikten sonra istikametini değiştirebilirsiniz.
- Makineden aldığımız hamura sıcağıyla çikolata sürelim.
- Üzerine dilediğimiz meyveleri yerleştirip süsledikten sonra servise hazır.
- Evde waffle yapmak isteyenlerin rahatlıkla yapabileceği bu tanımı deneyecek herkese afiyet olsun!.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
