Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Waffle için öncelikle yumurta ve toz şekeri güzelce köpürünce kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip kısa bir müddet daha çırpalım.
  3. Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek tekrar çırpalım. Dilerseniz bu etapta damak zevkinize nazaran tarçında ekleyebilirsiniz.
  4. Pişirmek için her iki tarafını da yağlayıp ısıttığımız makinemize hamurumuzu dökelim.
  5. Kapağını kapatıp en yüksek ayarda pişirelim. Bu kademede hamuru gereğinden fazla pişirerek sertleştirmemeye dikkat edelim.
  6. Hamurun üzerinde kare formunda izler çıkmasını isterseniz, aşikâr bir müddet pişirdikten sonra istikametini değiştirebilirsiniz.
  7. Makineden aldığımız hamura sıcağıyla çikolata sürelim.
  8. Üzerine dilediğimiz meyveleri yerleştirip süsledikten sonra servise hazır.
  9. Evde waffle yapmak isteyenlerin rahatlıkla yapabileceği bu tanımı deneyecek herkese afiyet olsun!.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Spagetti
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Hazır Lavaştan Pizza
Efsane Erişte Salatası
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Mor Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet