Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2,5 su bardağı pirinç (baldo-basmati tercıhe bağlı)
  • 1 bardak et suyu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 modül tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tam bir ana yemek kıvamındaki bu pilavı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Hem tek başına günü kurtaran, hem de konuk sofralarına eşlik edebilecek bir lezzet şöleni.
  2. Ön hazırlık olarak etimizi biraz tuz ek ederek susuz halde düdüklü ye koyup 20 dk kadar pişirelim ve çıkan suyundan 1 bardak ayıralım.
  3. Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayalım.
  4. Havuçları da soyup rendeleyelim.
  5. Tencereye biraz sıvı yağ biraz zeytinyağı alalım.
  6. Soğan ve havucu yeterlice kavuralım.
  7. Üstüne pişirdiğimiz eti ve pirinci ekleyip karıştıralım.
  8. Bu pilav basmatı pirinçle yapılır ancak sevmiyorsanız baldo da kullanabilirsiniz.
  9. 1e 2 olacak halde suyunu verelim.
  10. Ayırdığımız et suyunu da ekleyelim.
  11. 1 baş sarımsağı ortadan ikiye bölüp pilavın içine yerleştirelim.
  12. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  13. Altını kaptınca bir kesim tereyağını küçük küçük üstüne bırakıp pilavımızı saralım en az yarım saat dinlendirelim.
  14. Servis sırasında sarımsakları ister bütün halde bırakabilir istersek de ezip pilava karıştırsak da olur.
    Afiyet olsun ☺.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Sufle
Yüksel Teyzemin Elmalı Kurabiyesi
Havuçlu Tarçınlı Bebek Keki
Yumuşacık Poğaça
Tavuklu Tepsi Kebabı
Elmalı Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |