Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 orta uzunluk havuç
- 300 gram dana kuşbaşı
- 2,5 su bardağı pirinç (baldo-basmati tercıhe bağlı)
- 1 bardak et suyu
- 1 baş sarımsak
- 1 modül tereyağı
- Sıvı yağ
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tam bir ana yemek kıvamındaki bu pilavı kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Hem tek başına günü kurtaran, hem de konuk sofralarına eşlik edebilecek bir lezzet şöleni.
- Ön hazırlık olarak etimizi biraz tuz ek ederek susuz halde düdüklü ye koyup 20 dk kadar pişirelim ve çıkan suyundan 1 bardak ayıralım.
- Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayalım.
- Havuçları da soyup rendeleyelim.
- Tencereye biraz sıvı yağ biraz zeytinyağı alalım.
- Soğan ve havucu yeterlice kavuralım.
- Üstüne pişirdiğimiz eti ve pirinci ekleyip karıştıralım.
- Bu pilav basmatı pirinçle yapılır ancak sevmiyorsanız baldo da kullanabilirsiniz.
- 1e 2 olacak halde suyunu verelim.
- Ayırdığımız et suyunu da ekleyelim.
- 1 baş sarımsağı ortadan ikiye bölüp pilavın içine yerleştirelim.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Altını kaptınca bir kesim tereyağını küçük küçük üstüne bırakıp pilavımızı saralım en az yarım saat dinlendirelim.
- Servis sırasında sarımsakları ister bütün halde bırakabilir istersek de ezip pilava karıştırsak da olur.
Afiyet olsun ☺.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








