Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için :
- 1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için :
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için :
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un( tepeleme)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için :
- 150 gram toz krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
Süslemek için(üzerine);
- Hindistan cevizi
- Kavrulmuş cevizli kadayıf (isteğe bağlı)
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk kare borcamımızı alıyoruz ve içine tuzsuz etimekleri diziyoruz.
- Teflon tavamızı alıyoruz. Ocağınızın altını acık içine şekerimizi döküp, karamelize yapıyoruz.
- Teflon tavaya döktüğünüz şekeri erimeye başlayana kadar muhakkak karıştırmıyorsunuz.
- Eriyen şekerin üzerine suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyorsunuz. Su ve şeker özleşecek.
- Hazırlanan şerbeti etimeklerin üzerine yavaş yavaş döküyorsunuz. ( sert olan etimekletimizi ıslatıyoruz. )
- Ayrı bir tencerede muhallebimizi hazırlıyoruz.
- Margarin hariç tüm materyalleri tencereye döküp çırpıyoruz.
- Kaynayan muhallebiye margarini ekleyip tekrar çalıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Muhallebiyi şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuma gerçekleştikten sonra üzerine krem şantimizi hazırlıyoruz.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz ve muhallebizinnüzerine döküyoruz. Kesinlikle 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Buz dolabında dinlendirdiğimiz etimek tatlımızın üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz.
- Benim elimde kavrulmuş cevizli kadayıf oldugundan servis esnadında kullandım. Sizler boşta bıraka bilirsiniz isterseniz meyveylede servis yapabilirsiniz afiyet olsun….
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








