Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı soğuk süt

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre su ile yıkanmış pirinçleri pişmesi için ocağa alıyoruz.
  2. Orta ateşte yavaş yavaş pişin pirinçler pişince üzerine 1 litre sütü ek ederek ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
  3. Kaynara çıktıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile açtığımız nişasta ya da pirinç ununu yavaşça tencereye ek ediyoruz.
  4. Şekeri ilave ediyoruz ve bir kaç dk daha kaynadıktan sonra vanilya ek edip bir tıp daha karıştırıp kapatıyoruz.
  5. Kaselere aldığımız sütlaçlar soğuduktan sonra servisi hazır, afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaş Ezmeli Açma
Börek Tadında Gözleme
Muzlu Dondurma
Kıymalı Kol Böreği
Kremalı Sarımsaklı Patatesli Tavuk
Pizza Ekmek Dilimleri
Hdabla | © 2025 |