Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta ya da 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı soğuk süt
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre su ile yıkanmış pirinçleri pişmesi için ocağa alıyoruz.
- Orta ateşte yavaş yavaş pişin pirinçler pişince üzerine 1 litre sütü ek ederek ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Kaynara çıktıktan sonra 1 su bardağı soğuk süt ile açtığımız nişasta ya da pirinç ununu yavaşça tencereye ek ediyoruz.
- Şekeri ilave ediyoruz ve bir kaç dk daha kaynadıktan sonra vanilya ek edip bir tıp daha karıştırıp kapatıyoruz.
- Kaselere aldığımız sütlaçlar soğuduktan sonra servisi hazır, afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

