Dızmana

Dızmana Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz dolu olmasın
  • 7 su bardağı un
  • Maya

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 250 gram mascarpone (kaymak) (isterseniz koymayabilirsiniz onun yerine 1 bardak fazla yoğurt ekleyin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu yoğurun, sert bir hamur olmasın ,mayalamaya bırakıyoruz 1 saat kadar.
  2. Sosu içinde; Bütün malzemeyi pürüzsüz bir formda karıştıralım kenara alalım.
  3. Mayalanan hamurdan büyük biçimde beze yapalım.
  4. Bezeleri tek tek açıp ben kare formunda açtım ,içine peynir koyup çok sıkı olmayacak halde rulo yapıp, 2 parmak büyüklüğünde kesin tepsiyi yağlayıp tek tek dizin.
  5. En son elinizi hafif yağlayıp her birinin üzerine bastırın ve sosu üzerine döküp biraz tepsi mayası için 30 dk bekletin.
  6. 180 derece fırında üzeri pişinceye kadar bekletin.
  7. Sürekli bakın zira sos olduğu için çabucak yanabilir dikkat ⚠️ yapacak olanlara afıyet olsun.

Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)
Sultan Tatlısı
Yağda Kızarmış Alabalık
Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Semizotlu Bazlama
Hdabla | © 2025 |