Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı ince kısırlık bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Marul
- Domates
- Salatalık
- Limon
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Sıcak su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 4 çay bardağı bulgurumuzu 5 çay bardağı sıcak su ile yumuşamaya bırakıyoruz.
- Tavamıza sıvı yağ koyup ısınmış tavamıza soğan ek edip kavurup salça ek ediyoruz güzelce pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra kabaran bulgurun üzerine salçamızı döküyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıp soğumasını bekliyoruz.
- O sırada bizde marulumuzu salatalığımızı domates doğruyoruz.
- Bulgur soğuduktan sonra doğradığımız malzemelerimizde ekleyip karıştırıyoruz, üzerine limon ,nar ekşisi ekleyip servis ediyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun 💚.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









