El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek

El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane yufka

İçi için;

  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Nane

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı üzüm sirkesi

El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanır ve ezilir. Kuru soğan doğranır.
  2. Tavaya bir ölçü yağ alınarak soğanlar kavrulur.
  3. Üzerine salça ve tuz dışındaki baharatlar eklenerek kavrulur.
  4. Tavaya ezilen patatesler ve tuz alınarak biraz daha kavrulur ve kapatılır.
  5. Sos için tereyağı eritilir. İçine sıvı yağ eklenir.
  6. Tereyağ ılınınca öteki kaba alınır.
  7. Un ve sirke eklenerek çırpılır.
  8. Sostan 3 -4 yemek kaşığı ayrılır ve buzdolabına koyulur.
  9. Bir tane yufka ortadan ikiye bölünür.
  10. Sosla her yeri ıslatılır.
  11. Diğer yarısı üzerine kapatılır ve soslanır.
  12. Patatesli harç uzun kenarına koyularak rulo sarılır.
  13. Sarılan yufka 3 parmak genişliğinde kesilir. Tepsiye dizilir.
  14. Tüm yufkalar tıpkı formda bitirilir.
  15. Dolapta bekletilen sos karıştırılır ve tepsideki böreklerin üzerine sürülür.
  16. Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzerleri renk alana kadar pişirilir. Afiyet olsun 🌸.

El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Pizza Tarifi
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu
Çocuklar İçin Arpa Şehriyeli Sebzeli Pilav
Tarçınlı Damla Çikolatalı Küflü Kurabiye
Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurması
Soğuk Yaz Çorbası(ayran Aşı)
Hdabla | © 2025 |