Mini Cheesecake

Mini Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Krema harcı için;

  • 400 gram labne
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Meyveli sosu için;

  • 1,5 su bardağı dondurulmuş meyve
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Mini Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yulaflı bisküvileri rondodan geçirelim 2 yemek kaşığı tereyağını eritip ılınınca bisküvi ile karıştıralım.
  2. Kullanacağımız kapsüllere ( kalıplara ) 1,5 yemek kaşığı olacak halde ayıralım ve sert bir biçimde bastıralım. Buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
  3. Harcı için labne ve şekeri bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar mikserle çırpalım.
  4. Daha sonra kremayı döküp en az 4 dakika mikserle karıştırıp yumurtaları tek tek kıralım tel çırpıcıyla çırpalım.
  5. En son kuru malzemeleride eleyerek karıştırıp karıştırıp kalıplarımıza dökelim.
  6. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 -25 dakika kadar pişirelim ( kesinlikle pişirme esnasında fırınımızda su dolu bir kap koyalım ) ve pişirme mühletince muhakkak fırınımızı açmayalım pişen cheesecake fırının ağzı açık bir biçimde soğumaya bırakalım.
  7. 1,5 su bardağı meyveleri ,1 su bardağı suyla 5 yemek kaşığı şekerle kaynamaya bırakalım, kaynayan meyveleri blendırdan geçirip tekrar ocağa alalım ve 1 kaşık nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp sosumuza dökelim.
  8. Kıvam alan sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakalım….
  9. Cheesecake’ler soğuyunca sosla buluşturalım…. 😍 üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Mini Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Mantar Salatası
Portakal Keki
Çilekli Kurabiye
Glutensiz Çikolatalı Kurabiye
Ahtapotlu Makarna
Hdabla | © 2025 |