Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tarifi

Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tanımı İçin Malzemeler
️Gulaş için;
- ️500gr dana eti (bacak tercih edilir, küp biçiminde doğranmış)
- ️1 adet soğan (doğranmış)
- ️1 adet kırmızı biber (ince dilimler halinde kesilmiş)
- ️200 g mantar (kesilmiş)
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz biber
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- 500 ml su
️Patates için;
- ️500g küçük patates (ikiye bölünmüş)
- ️30ml zeytinyağı
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı biber tozu
- ️birkaç biberiye yaprağı
Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küp formunda doğradığınız etleri tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağ eklet biberi ve soğanı kavurun. Domates salçasını, toz biberi, tuzu ve suyu ekleyip orta ateşte 1 saat pişirin.
- 1 saat sonra dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyin ve suyu yoğunlaşıncaya ve etler yumuşayana kadar tekrar 30 dakika pişirin.
- Fırında patates içi; ,bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdının üzerine zeytinyağını gezdirin. Zeytinyağın üzerine tuz ve toz kırmızı biber serpin. Son olarak biberiye yapraklarını dağıtın.
- Bölünmüş patatesleri kesik tarafları yan yana gelecek formda fırın tepsisine dizin. Tekrar zeytinyağıyla fırçalayın ve üzerine tuz ve toz kırmızı biber tekrar serpin.
- Önceden ısıtılmış 220° fırında yaklaşık 30 dak. Kadar pişirin.
Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










