Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tarifi

Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tanımı İçin Malzemeler

️Gulaş için;

  • ️500gr dana eti (bacak tercih edilir, küp biçiminde doğranmış)
  • ️1 adet soğan (doğranmış)
  • ️1 adet kırmızı biber (ince dilimler halinde kesilmiş)
  • ️200 g mantar (kesilmiş)
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz biber
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 500 ml su

️Patates için;

  • ️500g küçük patates (ikiye bölünmüş)
  • ️30ml zeytinyağı
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı biber tozu
  • ️birkaç biberiye yaprağı

Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küp formunda doğradığınız etleri tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağ eklet biberi ve soğanı kavurun. Domates salçasını, toz biberi, tuzu ve suyu ekleyip orta ateşte 1 saat pişirin.
  2. 1 saat sonra dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyin ve suyu yoğunlaşıncaya ve etler yumuşayana kadar tekrar 30 dakika pişirin.
  3. Fırında patates içi; ,bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdının üzerine zeytinyağını gezdirin. Zeytinyağın üzerine tuz ve toz kırmızı biber serpin. Son olarak biberiye yapraklarını dağıtın.
  4. Bölünmüş patatesleri kesik tarafları yan yana gelecek formda fırın tepsisine dizin. Tekrar zeytinyağıyla fırçalayın ve üzerine tuz ve toz kırmızı biber tekrar serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 220° fırında yaklaşık 30 dak. Kadar pişirin.

Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Turşu Tam Ölçülü
Kahveli Yaş Pasta (Mokka Sahne Torte)
Mükemmel Lezzet Tavuk Tava
Fırın Sütlaç
Semizotlu Mercimekli Sağlıklı Yemek
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet