Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Videolu)

Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın sarısı beyazı üzeri için ayrılacak
- 1 yemek kaşığı kadar sirke
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 4,5/ 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kadar mavi haşhaş
- 2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş susam
- Yumurtanın akı
Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Herkese merhaba. Bir kapımızın içerisine un hariç bütün materyallerimizi ekleyerek homojen hale getiriyoruz. Daha sonra kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Fındık büyüklüğünde kesimler alarak birinci evvel ayırmış olduğumuz yumurta kana daha sonra haşhaşlı susam karışımını bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Önceden işitilmiş 200 derecelik fırında 15 ila 17 dakika ortası denetimli halde pişiriyoruz.
- Tamamen soğuduktan sonra ise dilerseniz buzunuza kaldırıp, daha sonra çıkartıp tekrar tüketebilirsiniz dilerseniz hava almayacak biçimde bir saklama kabının içerisine koyarak aylarca bayatlamadan tüketebilirsiniz.

Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



